Saturday, 30 July 2011

Jalan2 ke Kota Tinggi

Written by Nadia at 11:05 pm 0 comments
Assalamualaikum :)

Tadi saya,my parents and my son g Kota Tinggi.My mum nak anta barang to her customer.Baek kan my mum?Sanggup ke Kota Tinggi just to send out her customer's stuffs...

Before that, pagi tu tapi xbape nak pg sgtla..saya ke Puteri Specialist amek ubat. U see, i have a very bad sinus. Nk operate, wa takut..so juz depends kat ubat je la sampai doc kata 'OPERATE SKANG GAK!!'..baru saya operate kot..tapi kot je taw, xsure lg..heee :D..mane lak aku g merapu nih??? Neway, pusing carik parking je dekat 15 mins. Gile byk org saket kat mesia ni..haih! Tup2 ada mak guard ni bagi saya parking yg dia reservekan for one of the docs there. Agaknye dia sian kot tgk saya pusing2 parking dekat 15 mins..Sebenarnye itulah taktiknye. Pusing2 kat tmpt parking sambil uat muka risau+sweet+penuh mengharap+'guard ni xreti2 ke aku nak parking?' dan bermacam2 muka lg yg ley mengundang simpati guard2 kat tmpt parking..wakakaka. Like I said earlier,byk tul org sakit kt mesia ni. So tggu ubat je nearly half an hour...saya dari muka ayu+sweet terus tukar jadik basi+masam..ceh!

Chup! Entry ni pasal g Kota kan? So nape saya cite panjang lebar pasal gi amek ubat? Takpela,saya nak cite gak sbb ni kan blog saya..muhahaha

Ok now kta cite psl g  Kota ek? Sampai2 je Kota, terus g Pizza Hut coz anak saya dah bising2 nk makan pasta. Ish,manela nak carik pasta kat Kota? ada ke? cam takde je..So Pizza Hut is the best alternative coz they serve pasta. Tapi seyesly saya masak pasta lagi sedap..I think they better stick to just pizza

Rafique ni ngantuk ke lapo? confuse den ~__~

Tgh lapo ni tapi sempat laie amek bergambo..hee :D

Papa & Mama

Wa happy lepas melantak brownie with ice cream (dem!)

On our way back home ~__~


Selesai saje lunch, ktorang jalan2 la jap kt ctu cuci2 dan sental2 mata.. igt nak beli shawls ke,ready made kurung ke tapi tahla ek.. sbb dari awal gi mmg xde pasang niat nk soping so hati tu rasa cam terbantut je.. baguskan wa?kehkehkeh.. tapi my mum borong few tudungs for herself. yg lawaknye wa sesat beb! mane taknye..gerai2 kt ctu sama je ghupenye..dari brg yg dijual sampaila ke penjualnye..sume muka sama! Ape derang ni sume seibu sebapak ke??? Musykil2...Oleh kerana itu, maka tiadala gamba yg ley saya upload kt cni coz penat carik jalan pulang...huahuahua


thank you for reading yo! ~__~

Sengal...

Written by Nadia at 3:23 am 0 comments
Assalamualaikum :)

dah ngantuk tapi tgn ni gatai nak uat entry yg tah pape ni..hehe. Actually tgh bengang coz saya record vid anak saya uat lawak kononnye tgh exercise.Tapi cute sgt.Yerla pada saya la cute sbb dh sah2 dia tu anak sayakan?So dgn penuh semangat konon2 nakla edit dlm movie maker..nak letak lagu pump it yg mata itam berkacang (sukati nenek aku je translate) nyanyi tu..tup2 dgn penuh kuciwa dia kua statement bengong ni..

You've encountered error message C00D10D1 while using Windows Media Player. The following information might help you troubleshoot the issue.

Codec is missing

Windows Media Player cannot play the file (or cannot play either the audio or video portion of the file) because the MEncoder MPEG-4 Video (FMP4) codec is not installed on your computer.

Maka utk melepaskan geram yg teramat campur sekali ngn ngantuk tahap gaban ni..saya nak gak letak vid anak saya tu..tak dulik! tak dulik! aku nak jugak! aku nak jugak!..Ni pehal masuk dialogue Sang Kancil & Monyet ni?? Tapi wa bukan monyet hokay??


video

Thank you for reading yo! ~__~

p/s : Abaikan sore 'garau' dlm vid tu. Itu hanya sebagai penyeri kehidupan..wakaka~

Thursday, 28 July 2011

Penat :(

Written by Nadia at 9:51 pm 0 comments
Assalamualaikum :)

Hmm arini saya takde pape cite menarek pun. Juz dat i feel so exhausted and lacking of energy but i dun have anyone nak mengadu so i ngadu kat korang je la ek? Elokla tu. bajet ade oghang baca blog ni..wakakaka

Seriously, i am so bloody tired these past few weeks. Now, i'm just dragging myself to live my life day by day.... Oh ye,puasa is coming soon..yay!! Ti i'll make an entry bout my son's first terawih. Excited ni coz this yr dh berangan nk bawak dia terawih sesama. Harap2la dia x mengecohkan suasana kat masjid tu...heee :D

Thank you for reading yo! ~__~

Wednesday, 27 July 2011

BENGANG!!!

Written by Nadia at 12:11 am 0 comments
Wa memang bengang ngn dia! Dah lama dah wa bengang tapi wa saba lagi. Wa paksa diri wa senyum kat dia. Wa paksa diri wa cakap ngn dia sbb wa still respect him as a person.

Wa pantangla kalau orang tak amanah. Pesan kat wa bagai nak rak jaga rahsia tapi dia sendiri gi cite kt orang. Dahla org yg dia cite tu mulut longkang. Haaa elok sangat la tu! Lagi satu wa nak tanya. Apa lu dapat buat wa camni? Dapat dosa der! Kalaulah wa tau lu ni syaitan bertopengkan manusia, demi Allah wa xhingin pun baek ngn lu!! Lu jatuhkan maruah wa! Lu jawabla kat akhirat....Tapi satu wa bersyukur, sbb perbuatan lu, wa lebih dekat ngn Allah...

Satu wa nak pesan. TOLONG JANGAN CEPAT PERASAN!! Tak semestinya bila pompuan layan lu baek2, pompuan tu dah tangkap cintan sama lu. Bukankah digalakkan dalam Islam kta berbaek2 sesama manusia? Pikirla der!

Lu ingat je la...Allah Maha Adil...

p/s : Arini entry saya agak kasar sbb tgh sentap. Harap maklum..heee :D


Sekadar hiasan :p

Sunday, 24 July 2011

Berdosakah saya???

Written by Nadia at 11:31 pm 0 comments
Assalammualaikum :)

Baru2 ni orang yg saya benci ditimpa musibah. Sebagai manusia yg mempunyai hati dan jiwa yg lembut (pergh!!)..saya turut bersimpati. But at the same time, i cant help myself from thinking mungkin ni adalah sebahagian balasan tuhan atas perbuatannye terhadap saya. Maybe sbb saya bencikannye dan marahkannye so everytime sumthing bad happened to him..tak kirala yg remeh ke like keta rosak or yg seyes...saya mesti terfikir maybe tu adalah balasan ke atas diri dia...and the worst part is ade terselit satu perasaan 'padan muka ko' dalam hati saya....

BERDOSAKAH SAYA???

Thank you for reading yo! ~__~

First and Last

Written by Nadia at 11:12 pm 0 comments
Assalamualaikum :)

Last saturday, sekolah saya organized a trip for year 6 students to Tg. Piai. So me and few other teachers went along. Of coz atas arahanla..igt buley suke2 ati ke join trip dek non oii??

ive only one advice. Kalau ada mane2 sek yg berminat nak uat trip to Tg Piai..DON'T!!! Most of us, the teachers said this would be the first and the last ktorang jejak kaki kt tmpt ni. Tapi kalau dah terpaksa atas arahan..redha je la. The worst place ever! Pelik coz i saw many newpaper cuttings saying good things about the place being framed and hung at their lobby. Tapi indah khabar dr rupe...

Ape2 pun,we are blessed with a good photographer from our school..so here are some of the nice shots. Of cozla kan yg ade muka saya je saya letak cni..takde muka saya nk buek apo? heee :D..Actually ade lagi gamba but then in different cameras so yg tu nantila saya update nxt time ek ?

Tgh tgk 'badak berendam'..heee :D

@ Taman Negara Tg Piai..i walked 2 km yo!

Kta bako je! bako je! heeee :D

Before leaving this horror place..sempat lagi amek gamba :D

Bubbye! I dun want to go here ever again!

Thank you for reading yo! ~__~

Saturday, 23 July 2011

Low fat...or is it???

Written by Nadia at 12:42 am 0 comments
Assalamualaikum :)

Saya baru balik dr Tutti Frutti with my son, Rafique. He loves going there.Siap bgtau saya kena bawak di g Tutti Frutti every week! kayalah org Tutti tu kan?heee :D

Anyway, ive tried several flavours but i think my favourite is still Death by Chocolate.Its so chocolaty. ..eh ada ke perkataan tu?? blasah jela tapi mmg sangat sedap..heee :D..cuma yg menjadik persoalannye..chewaahh! is it true that it's low fat?? maybe it is if its taken on its own. Tapi kalau dah letak topping tak hingat dunia, jgn harapla der nak low fat apa bagai ni...kikiki

Ya Allah, bulatnye muka ~__~

Me and my son..please ignore gambar xsenonoh di belakang ye..weee :D



Thank you for reading yo! ~__~

Friday, 22 July 2011

Correction...

Written by Nadia at 9:11 pm 0 comments
Assalamualaikum :)

Hmm saya rasa kalau ada  yg baca my previous entry,mesti kata saya tak reti bersyukurkan? Actually saya bersyukur sgt2 masih mempunyai parents yg sangat mengambil berat pasal saya. What i wrote previously is just purely about how i feel. I still love and respect my parents. So takde kena mengena ngn saya ni nak memburuk2 kan parents sendiri ke ape taw. Biasalakan,  dun tell me u guys  never feel the way I feel about my parents. Rasa dikongkong,dikawal,etc etc. Mesti adakan? But that does not mean we hate our parents.We'd still love them to bit! So this entry hanya nak membetulkan persepsi korang, kot2 ade yg igt saya saje2 nak memburukkan parents saya. Kalau takde, takpe..peace!

Thank you for reading yo! ~__~

Thursday, 21 July 2011

Luahan...

Written by Nadia at 11:50 pm 0 comments
Assalamualaikum :)

Sape cakap duk ngn parents ni kta boley bersenang lenang? goyang kaki? semua dah tersedia? Sape ckp? yg cakap tu dah penah rasa ke duk ngn parents? Maybe in financial wise, I am lucky coz i dun have to think about rental, utility bills, food,etc etc but what about mental and emotional wise??

Haaa mai sini cheq nak habaq sket kat mulut2 yg dok cakap 'beruntungnye nadia duk ngn parents'..its SUPER HARD ok!!! Alhamdulillah, Allah beri saya sifat kesabaran yang tinggi. Kalau tak, rasa dah lama saya jadik sewel. Mmg super stress. I am 32 years old tapi kadang2 saya rasa parents saya anggap saya macam 12 years old! lagi satu saya macam takde freedom. Hidup saya dah macam diatur. Macam ada jadual. Being a single mother and staying with parents..fuh! frankly speaking, hanya yg kuat saje boley survive. and alhamdulillah, i am surviving..day by day..

Thank you for reading yo! ~__~

LAST MINUTE

Written by Nadia at 5:43 pm 0 comments
Assalammualaikum :)

" Nadia, awak kena buat ***** ye.." I hate last minute instruction. Tu yang saya pikir bila dapat arahan yang last minute. Tapi nak buat macam mana. Dah namanye arahan,nak taknak i'd have to follow instruction. Bak kata pepatah kaum kakitangan kerajaan 'SAYA YANG MENURUT PERINTAH'...

Despite all that, me too have a habit of doing last minute work. Kekadang keje tu dah dalam simpanan berbulan-bulan. Bila nak sampai due date, baru panic and then tak tido malam. Dah byk kali dah plan nak berubah tapi hampeh....

Thank you for reading yo! ~__~

Bosan!!

Written by Nadia at 2:10 am 0 comments
Assalamualaikum :)

Mata ni dh ngantuk..my son pun dh tido dgn jayanye tapi napela saya taknak tido lagi ni??? sebab buat SAPS..dgr nama dia pun dh sakit hati tahap gabankan? haaa this system is really annoying..kalau korang xcaye, cuba try tanye semua guru seluruh Malaysia. gerenti they'll feel that this system is just an extra burden to our already overloaded work. jgn pulak korang g tanye cikgu kt Spore lak..silap2 kena gelak  guling2..heee :D

Thank you for reading yo! ~__~

Wednesday, 20 July 2011

I'm new!!

Written by Nadia at 11:53 pm 0 comments
Assalamualaikum :)

'Its never too late to be a blogger!!'..at least tu yg  saya pk when i decided to make my own blog..actually i'm not actually a newbie. i had a blogshop once but now dh bungkus. and i made a blog for my son,which i'm trying my best to update it..but a blog just bout me? only me?well this is my 1st time yo!

Ape2 pun,i'll use this utk luahkan apa saje yg saya rasa..kalau ada yg terasa,nasebla ek coz this is my blog and i can write watever i want..muhahaha..jahat gile bunyik

Thank you for reading this entry yo!
 

✿Ceritera Nadia✿ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

Copyright©Belongs to Nadia and Nadia only